O PODJETJU

Zgodovina

Začetki blagovne znamke CIK-CAK segajo v leto 1977. Takrat je Jožica Avgustinčič v Malem Gabru odprla obrt, poznano kot Šiviljstvo in trgovina CIK-CAK. Prvi proizvodni program je bila izdelava drobnega otroškega tekstila, z razširitvijo proizvodnega programa na izdelavo haljic in predpasnikov za gospodinjstvo, kasneje pa se je podjetju pridružil še mož Jože. Ker je bilo podjetju že od same ustanovitve vodilo kvaliteta, kratek odzivni čas in zanesljivost, je kmalu postalo kooperant Triglava v Kranju, Deloze v Zagorju, Ike Ajdovščina in Novoteksa v Novem Mestu. Leta 1990 je podjetje svoje poslovanje razširilo z odprtjem trgovine v Malem Gabru. Skozi leta se je podjetje razvijalo in pridobilo veliko izkušenj, ki jih uporablja še danes.
Konec leta 2014 se je podjetje lastninsko preoblikovalo in od takrat deluje kot del podjetja A-ANUBIS d.o.o. Ker verjamemo v vrednote, ki delajo našo blagovno znamko že vseh nekaj deset let posebno, se je zaupanje ljudi do CIK-CAK-a ohranilo.
Po petih letih je poleg proizvodne enote, ki deluje na sedežu podjetja v Malem Gabru, nastala še nova enota v Celju. Ekipa, ki ustvarja za vas, tako danes šteje več kot deset ljudi, katerim vodilo je kvalitetni izdelek in zadovoljna stranka.
Leta 2020 smo pridobili certifikat Platinaste bonitetne odličnosti, kar nam je v potrdilo, da smo na pravi poti. Če je le mogoče, držimo obljubo, ki jo damo. Z vsemi našimi zaposlenimi, strankami in dobavitelji, skušamo in se trudimo imeti dober partnerski odnos.
Na področju šiviljstva se trudimo, da bi na državnem nivoju sistematizirali in na novo ovrednotili poklic šivilje, saj je le-ta zelo cenjen in iskan, na slovenskem trgu pa šivilj drastično primanjkuje. Ker je kvaliteta šivanja v državah EU kvalitetnejša od šivanja v državah izven EU in na daljnem Vzhodu, si skupaj s slovenskimi podjetji, ki se ukvarjajo s šivanjem, s Strokovnim izobraževalni centrom Ljubljana in Obrtno zbornico Slovenije prizadevamo k spodbujanju in obujanju šiviljskega poklica na slovenskih šolah, k uvedbi obveznega vajeništva ter možnosti štipendiranja.

Moto podjetja

Že od vsega začetka je naš moto, pri izdelavi izdelkov doseči kakovost na najvišjem nivoju. Pri nastajanju novih izdelkov upoštevamo standarde – predpise za posamezna delovna mesta, pri tem pa vključujemo želje naročnika. Skladnost izdelka z dejavnostjo, ki jo uporabnik opravlja, našemu izdelku da posebno težo.

Kakovostna lastna proizvodnja.
Lastna proizvodnja 100%
Izpolnjevanje rokov izdelave ter drugih pogodbenih obveznosti.
Pogodbene obveznosti 100%
Velika predanost delu, strankam ter zaposlenim.
Predanost delu in strankam 100%
Dolgoročno sodelovanje s partnerji in zunanjim okoljem.
Sodelovanje 100%

Galerija

Scroll to Top